Pjescani sati Pjescani sati Pjescani sati Pjescani sati Pjescani sati

PJEŠČANI SATI

  • Autorski projekt (ideja, režija, dramaturgija, scenografija, kostimografija, lutke, glazbena dramaturgija): Kruna Tarle
  • Oblikovanje svjetla: Aleksandar Čavlek
  • Fotografija: Nino Šolić

  • Igraju: Tina Borčić, Katarina Budak, Morana Dolenc, Lidija Dujić, Natalie Murat, Dragica Pehar, Marijana Županić
  • Kazalište: Zagrebačko kazalište mladih, 1998.

Kako sam radila ovu predstavu:

Radeći novu predstavu kojoj još ne znam naslov, vraćam se u mislima na moje bivše predstave i na procese njihova nastajanja.

Kako uopće nastaje predstava image-theatra, dakle ona koja ne oslanjajući se na prethodno pismo sama piše poetskim slikama?

Kako se ta dramaturgija sklapa, kako se postavljaju kodovi? Jer upravo se o tome tu i radi, nova predstava nije tek nova tema, svaki put je to i radost i muka otkrivanja novog pristupa.

U osebujnom mediju kazališta figura i oblika, u kojem nemam (živućeg) učitelja, pokušavam više intuitivno odrediti prostor i granice. U dokidanju kauzalnosti, pitam se koliko slobode si smijem uzeti. Naginjem se sad na jednu sad na drugu stranu.

Sinteza svojstvena kazalištu lutaka i iz toga izvedenih suvremenih formi ogleda se u formi zvanoj autorski projekt. I doslovno, to je cjelovito autorstvo u punom smislu, samo ja mogu svoju sliku čuti, muziku vidjeti, nitko mi drugi ne može.


Iz kritika:

"Predstava Pješčani sati predstavlja otjelovljenje sanjarije o vremenu i povijesti svijeta i njegove duše.

Pješčani sati su jedna od najfilozofičnijih, ali i najduhovitijih i najbašlarskijih predstava sanjarija koje sam ikad gledala - kao da je i Craig tu imao svoje prste – pametan čovjek u gledalištu osjeća se kao dijete za svoj rođendan u Gardelandu." (Tanja Kirhmajer, Luka)